Sajtropogós sárgarépával

Egyszer éppen gépeztem, amikor valami főzőműsor ment a tévében (talán Stahl?), és fél szemmel-füllel nézve és hallgatva nagyon megtetszett ez a recept. Gyorsan lejegyzeteltem, és amikor egyszer végre eszembe jutott, hogy vegyek reszelhető kecskesajtot, elkészítettük vacsorára.

url=https://flic.kr/p/FA13aB

Remekmű, de vagy nagyon erősen diétázóknak ajánlom, vagy valami ünnepi lakomához előételnek.

Mert jól lakni nem lehetett vele :)

Nem ragozom, idemásolom a jegyzetemet, de mivel mennyiségek nincsenek hozzá, Anyukám mértékegyéségét használjuk: "olyan gondolomformán":

  • kecskesajt reszel, kis kupacokba sütőpapírra tesz, megszór friss kakukkfúvel, sütőben öt perc alatt megsüt
  • répát lereszel, szűrőbe tesz, forró vizzel leönt és lecsepegtet
  • öntet: mozsárban koriandermag és egy egész fokhagyma félbevágva összedolgoz. Tálba ez, kiskanál chiliszósz, fehérborecet és olivaolaj. répával összekever.
  • Sajtropógósok tál szélére, középre répa

Megjegyzésként még annyi, hogy chiliszósz nem volt itthon, ezért Nagyi készítette paprikakrémet felturbóztunk egy kis chiliporral, hogy megfelelően csípős legyen, és azt használtuk.